Tel Çit Maliyeti ve Yapım Süreci

Bu Yazıda kendi bahçemizin etrafını çevirmek için yürüttüğümüz mücadeleden bahsedeceğim. Tel çit uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Tel çit ( tel örgü )  maliyeti ve kullanılan farklı malzemelerin fiyatları hakkında biraz bilgi verelim.

Haydi başlayalım;

Genel anlamda arazi satın alındığında iç güdüsel olarak akla ilk gelen şey etrafını çevirmek oluyor. Yabancı girmesin, yabani hayvanlar girmesin, yerim belli olsun gibi bahanelerin altında sanırım sadece özel mülk – sahip olma dürtüsü yatıyor. Dünya malı işte biraz da biz oyalanırız. Sonra yanımızda götürecek halimiz yok ya.

Bizde her yeni mülk sahibi gibi bu konuyu nasıl halledebiliriz diye düşünmeye başladık. Aldığımız arazinin çok engebeli olması bizim için belirleyici oldu. Arazi yapısı yüzünden beton mikserinin çoğu alana ulaşamayacak olması, mecburen elle karılan çimento yapılmasını zorunlu kıldı.

Direklerin dikileceği yerlerin dik yamaçlarda yer alması da üstesinden gelinmesi gereken büyük bir sorundu bizim için.

Tel çit uygulaması işini almak için araziye gelen herkes kapıdan tepeye doğru göz atıp, arkasına bakmadan kaçmaya başladı. Maliyet hesabı çıkarıp fiyat bile vermediler. “Abi buraya şu direk olmaz, abi buraya şu tel olmaz, yok mikser girmez” vs bahanelerle uzak durdular.

tel-cit-maliyeti

 

Sonuçta bizde bahçeyi görüyoruz. Tel çit uygulamasının zor olacağının bizlerde farkındayız. Düz arazideki maliyetle aynı olmayacağını biliyoruz. Ama bahçeye gelen 3-4 firmadan fiyat bile almayı başaramadık. Bu durum böyle olunca, “ustalar” geldiklerinde korkmasınlar diye direk dikilecek yerleri yani sınırlarımızı iş makinesiyle düzelttirmeye karar verdik.

tel-orgu-maliyeti

Tabi bunun için öncelikle sınırlarımızın belirlenmesi gerekiyordu. Yer belirleme işlemi için harita mühendisiyle anlaşıldı. 2016 yılı Temmuz ayında 450 tl gibi bir ücret talep ettiler. Tapu İl Müdürlüğünün anlaşmalı firmasından daha uygun olduğu için dışardan bir harita mühendisiyle çalışmaya karar verdik. Zaten bu çalışmada mühendislik bir iş yok. Eldeki GPS gibi bir makinaya parselin koordinatları giriliyor. Tüm o koordinatlar parselin köşesini temsil ediyor. Ve o köşeye gelindiğinde alet ses çıkarıyor. Olayın özeti bu şekilde.

arazi-siniri-belirleme

Harita mühendisinin gösterdiği yerlere demir çubuklar çaktırdık. Yaklaşık 16-17 demir çubukla tüm köşelerimiz belli olmuş oldu. Bu köşeleri hırdavatçıdan aldığımız kırmızı beyaz şeritle birbirine bağladık. Böylece arazinin satın alınmasından bu yana ilk kez tam olarak sınırlarımızı görmüş olduk. Sınırlar öyle yerlerden geçiyordu ki bırakın beton karıp çukur kazmayı; yürüyerek oraya ulaşmak bile büyük bir eziyetti.

Arazinin etrafının doğru bir şekilde belirlenmesinin ardından iş makinasının düzeltmesi gereken yerler ortaya çıkmış oldu. Küçük paletli iş makinası için saatlik 80 TL verdik. Bu makine 3 gün boyunca tel çitin çekileceği yerleri düzeltmek için arazide çalıştı. Operatörünün tecrübeli olması sayesinde “burdan bu iş makinası çıkmaz”, “burda iş makinası çalışamaz” denilen her yerde gerekli tüm çalışmalar yapıldı. Ve tüm sınırları kapsayacak şekilde 1 – 1,5 metre genişliğinde bir yol hazırlanmış oldu.

is-makinesi-fiyatlari

Artık sıra tel çiti yapacak yiğidi bulmaya gelmişti. Çünkü tüm “ustalar” düm düz arazide tel çit uygulaması yapmak istiyordu. Birkaç denemenin ardından Kemalpaşa Çit diye bir firmayla anlaştık. Arazinin engebeli olması sebebiyle maliyetlerini ona göre çıkardılar. Ayrıca çalışmaları sırasında düzeltilmesi gereken yerler için tekrar iş makinası çağırdılar. Tüm bunların parası da tarafımızca ödendi. Tabi ki evdeki hesap yine çarşıya uymadı. Arazinin büyük olması sebebiyle yaptığımız en büyük harcama kalemi bu oldu bizler için.

tel-cit-fiyatlari-galvaniz-boru-1

Şimdi gel gelelim tel çit maliyeti hesabına ve malzemelerin özelliklerine. Piyasada tel çit işiyle uğraşan birçok firma olduğu gibi tel çit uygulamaları için de birçok çeşit mevcut. Bunlardan en yaygın olan 3 çeşitten bahsetmek istiyorum.

İlk çeşidimiz beton direk ve 2,5mm tel. 2,5 metrelik bir beton direğin ağırlığı yaklaşık olarak 65 kilo civarında. Çok hantal bir yapıya sahip. Fakat eğer içindeki demir iyi kullanılmışsa ömürlük bir çalışma için uygun. Genelde düz arazilerde tercih edilen beton direklerin üst kısımları düz olabildiği gibi jiletli tel uygulaması için eğik olan modelleri de mevcut. Uygulamada ise yaklaşık olarak 50-60 cm kadarı toprağa gömülüyor ve beton dökülüyor. Hiçbir şekilde bu direklere zarar vermek mümkün değil. Ama unutmamak lazım ki kötü niyetli kişiler siz orda yaşamadığınız sürece ne yaparsanız yapın bahçeye girip istediği her şeyi yapabilirler. Bu yüzden ortalama ömürlük bir çözüm işinizi görecektir. Fazla teferruata kaçmaya gerek yok. Eğer 2,5 metrelik meton direk, 2,5 mm kalınlığında tel örgü ve beton direğin üst kısmında 3 sıra dikenli tel düşünüyorsanız metrekare fiyatı olarak 32-33 lirayı alabilirsiniz. Tabi bu fiyat ekstra tüm uygulamalar eklendikçe değişecektir.

Bahçemiz için ilk aşamada bizlerde beton direkten yana araştırmalar yaptık. Fakat tel çit uygulamasında direğin bazı noktalara götürülmesinin imkansıza yakın olması ve bu durumun külfet yaratması ile güzel bir alternatifi olması sebebiyle beton direk çalışmasından vazgeçtik.

İkinci çeşidimiz ise fazla zeki bir ustamızın önerisi. Kendisi geldi araziye. Zor bela ortasına kadar yürüdü. Ve “buraya profil çit çakıcaz abi” dedi. Buda yeni çıkmış youtube da videoları da var. L şeklinde ince profili bir makine 2 kişinin yardımıyla çakabiliyor. Yaklaşık 30-40 cm derine giriyor. Fakat bu profil o kadar ince ki bize hiç güven vermedi. Profil için çukur açılmıyor, beton dökülmüyor ve yüksekliği 1,60 metre… E tabi böyle olunca da fiyatı diğer iki tel çit uygulama çeşidine göre yarıya geliyor. Metrekare uygulama fiyatı yaklaşık 13-14 tl civarında. Fakat burdaki en büyük sorun bu profiller galvaniz vs değil yani illaki paslanacak ve çürümeye başlayacak. E öyle oluncada her yıl yada iki yılda bir mutlaka tüm profillerin boyanması gerekecek. Sonuç olarak bu yöntem bir hayat kurmayı planladığımız bahçemiz için bize uygun gelmedi. Hiç düşünmedik.

Üçüncü çeşidimiz ise son yılların gözdesi. Hem hafif hem sağlam hem de paslanmaz yapıya sahip galvaniz boru uygulaması. Hafif dediysek 60 mm kalınlığında 2 metrelik bir galvaniz boru yaklaşık 16-17 kg civarında. Bu özelliklerinin yanında ömürlük olması ve yine beton direk gibi betona gömülmesi galvaniz boru uygulamasını bizim için cazip hale getirdi. Tabi ki sağlamlık yine sizin seçiminize kalmış durumda 48 mm boru, 60 mm boru, 80 mm borunun sağlamlığı ve uzun yıllar beklenen dayanıklığı aynı olmayacaktır.

tel-orgu-fiyati

Bizler uygulamamızda 60mm kalınlığında 2,5 metre boyunda galvaniz boru, 2,5mm kalınlığında 15 metre yüksekliğinde tel örgü, galvaniz borunun paslanmaz kapağı ve telin üzerinde 3 sıra dikenli tel ücreti olarak metrekare için 34 liraya anlaştık. Gördüğünüz gibi fiyat beton direkle aynı civarda. Tabi arazinin eğimi yüzünden iş makinasıyla çalışırken bazı yerlerde kot farkı oldu bizlerde bu yerler için 3 metre uzunluğundaki galvaniz borulardan ve 2 metre yükseklikteki tel örgüden kullandık.

tel-orgu-fiyatlari-izmir

Bunların dışında mümkün olduğunca yabani hayvanların çitin altından bahçeye dalmasını engellemek amacıyla her tel örgü kazıkla yere sabitlendi. Ve 3 ayrı noktadan tel örgü direklere sabitlendi. İşlem bittiğinde dayanıklılık açısından beton direkle arasında herhangi bir fark gözümüze çarpmadı. Çünkü bu uygulamada da insan gücüyle zarar vermek imkansız.

galvaniz-boru

Ve sıra geldi kapılara. Bahçenin büyük olması ve arka kısmının ormana bakması sebebiyle, yarın bir gün meydana gelebilecek bir yangında müdahaleyi hızlı yapabilmek için arka tarafa bir servis kapısı açtırmaya karar verdik. Servis kapısı ücreti 2016 Kasım fiyatı 450-500 tl civarında.

servis-kapisi-tel-orgu-fiyatlari

Ön tarafa ise yanlara doğru açılır 4 metre boyunda 2 metre yüksekliğinde giriş kapısı yaptırdık. Bu giriş kapısının bize maliyeti 1000 tl oldu. Çok farklı modeller ve uygulamalar mevcut. Biz uzun ömürlü olabileceğini düşündüğümüz bu kapıyı tercih ettik. Sizlerde maddi duruma ve bahçenin durumuna göre farklı çeşitleri tercih edebilirsiniz.

tel-cit-maliyeti

Sonuç olarak özetle; Tel çit uygulama modellerinde yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda engebeli araziler için galvaniz direği kesinlikle gönül rahatlığıyla önerebilirim. Biz uygulamadan fazlasıyla memnun kaldık. Umarım uzun ömürlü bir çalışma olmuştur.

Sizler de bu yazıya yorum yaparak kendi uygulamalarınızdan veya tecrübelerinizden bahsedebilirsiniz. Hatta yazıda değinmeyi unuttuğum yanıt verebileceğim bazı sorularınız bile olabilir.



HOBİ BAHÇEMİZDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK İŞLEMLER



hobibahce

Adım Çağlar. 1987 doğumluyum. Hayatı boyunca şehirde yaşamış biri olarak, gün geçtikçe yüksek katlı apartmanların duvarları üzerime geldikçe; toprağa ve doğaya olan özlemim katlanarak artıyor. Bu sebeple annemin ve babamın emeklilik dönemlerini huzurlu bir ortamda geçirmeleri için kurma gayretinde olduğumuz çiftlik için edinmiş olduğumuz iyi/kötü tecrübeleri bu blogda sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Tel Çit Maliyeti ve Yapım Süreci” için 42 yorum

  • 17 Haziran 2017 tarihinde, saat 23:36
    Permalink

    Bu konu hakkında nette bulduğum en güzel yazı. Tüm aşamaları sayenizde öğrenmiş oldum. Ben de beton direk için alternatif arıyordum. Teşekkürler. Kolay gelsin 🙂

    Yanıtla
  • 25 Temmuz 2017 tarihinde, saat 13:54
    Permalink

    Aynı durumda olup araştırma yapan, bilgi almaya çalışan kişiler için gerçekten çok faydalı paylaşımlarda bulunuyorsunuz. Sizleri tebrik ederim. Harcadığınız her emeğin karşılığını en güzel şekilde almanızı isterim.
    İşlerinizde kolaylıklar…

    Yanıtla
    • 1 Ağustos 2017 tarihinde, saat 12:32
      Permalink

      Hakan Bey Merhaba,

      Günümüz koşullarında hayallerimi paylaşanların olduğunu biliyordum. Fakat bu denli fazla olduğunu inanın tahmin etmemiştim. Hem yorum olarak hem de mesaj olarak bu tür geri dönüşler bana mutluluk ve şevk veriyor. Çok teşekkür ederim.

      Yanıtla
      • 2 Eylül 2020 tarihinde, saat 13:27
        Permalink

        Merhaba,
        Yazınızı severek okudum. Tel çitler ile ilgili fiyat çalışmanız sonucunda hangi firma/firmalardan teklif aldınız iletişim bilginlerini verirseniz sevinirim. Iyi günler dileğiyle

        Yanıtla
        • 1 Eylül 2022 tarihinde, saat 14:24
          Permalink

          Çok faydalı oldu bugün için bile çok teşekkürler

          Yanıtla
      • 29 Ocak 2022 tarihinde, saat 11:49
        Permalink

        Yazılarınız çok yardımcı oluyor, çok teşekkürler..
        Yolunuz açık olsun.

        Yanıtla
  • 12 Ağustos 2017 tarihinde, saat 18:04
    Permalink

    Brader, hayırlı uğurlu olsun. İsteyipte bulamayacağım çok değerli bilgiler bunlar. Ben hobi bahçesinden ziyade bir kaç kümes hayvanı beslemek, fırsat ve pazarda bulursam satarak hayatı orada sürdürmek istiyorum ve Allah nasip ederse ilk arazimi bu sene alacağım araştırmalarımda sona yaklaştım. Ben Ödemişten arazi bakıyorum.
    Senden ricam 12 dönüm araziye çektirdiğin tel örgüye iş makinalari hariç ne kadar ücret ödediğini yazar mısın?

    Yanıtla
    • 14 Ağustos 2017 tarihinde, saat 14:05
      Permalink

      Mehmet bey merhabalar,

      Bizim bahçemiz engebeli olduğu için uygulamadaki işçilik maliyeti de farklı oldu. Bazı yerlerde daha uzun galvaniz boru kullandık. Bazı yerlerde farklı uygulamalar yapıldı. Bu sebeple size vereceğim maliyet bilgisi yanıltıcı olacaktır. Size önerim en az 3 farklı firmadan galvaniz tel çit uygulaması için fiyat almanız. Bu sayede kafanızda ortalama bir maliyet oluşacaktır. Bu arada galvaniz boruların farklı kalınlıkları var. Ve maliyeti baya etkilediğini hatırlıyorum. Fiyat alırken farklı kalınlıktaki borular için de alabilirsiniz. Saygılar

      Yanıtla
      • 23 Nisan 2020 tarihinde, saat 22:20
        Permalink

        Bu faydalı samimi ve ayrıntılı paylaşım için sizleri tebrik ediyorum.

        Yanıtla
        • 24 Nisan 2020 tarihinde, saat 21:55
          Permalink

          Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.

          Saygılar

          Yanıtla
  • 11 Ekim 2017 tarihinde, saat 06:20
    Permalink

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Açıklayıcı ve net olmuş. Elinize sağlık.

    Yanıtla
    • 13 Ekim 2017 tarihinde, saat 15:35
      Permalink

      Muhammer bey, hobi bahçesi temalı yazılarımın işinize yaramasına sevindim. Takipte kalmanız dileğiyle..

      Saygılar.

      Yanıtla
  • 29 Ekim 2017 tarihinde, saat 14:12
    Permalink

    böyle blogları okurken ben onları yaşıyorum zaten.Aradığım bir sayfa yazılarınızı zevkle ve yaşayarak okuyorum elinize sağlık.

    Yanıtla
    • 1 Kasım 2017 tarihinde, saat 13:56
      Permalink

      İsmail bey merhaba,

      Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Hobi bahçesi denilince akla gelen tüm işlemleri uygulamasını yaptıkça bloğumda paylaşıcam. Takipte kalmanız dileğiyle.

      Saygılar.

      Yanıtla
  • 10 Kasım 2017 tarihinde, saat 04:46
    Permalink

    Öncelikle bu güzel yazınız için teşekkür ederim.
    Tel örgünün metrekare hesabıyla çekildiğini yazmışsınız.
    Tel örgünün metrekare fiyatını bahçemin metrekaresine göre mi hesaplamalıyım?
    Bahçemin uzunluğu 50 metre eni ise 40 metre.
    Bir de bu tel örgüsü direkleri arasında kaç metre boşluk olmalı?
    Yardımcı olursanız ziyadesiyle memnun olurum.
    İyi çalışmalar.

    Yanıtla
    • 10 Kasım 2017 tarihinde, saat 16:02
      Permalink

      Davut bey merhaba,

      Anladığım kadarıyla sizin arazinizin çevresi toplam 180 metre uzunluğunda. Tel boyunun 2 metre olduğunu düşünürsek toplamda 360 metrekare olarak hesaplama yapmanız lazım. Tabi tel örgünün boyuna göre bu metrekare hesabı değişiklik gösterebilir.

      Direkler arası mesafe arazi şartlarına göre değişiklik gösterebilir. Bizimki sanırım 3 metre civarında.

      Saygılar.

      Yanıtla
  • 11 Kasım 2017 tarihinde, saat 00:22
    Permalink

    Harikasınız!
    Anladım.
    Arazim fazla engebeli sayılmaz.
    Artık direk işini de yaparken hallederim inşallah.
    Nasıl olsa üç aşağı beş yukarı hesap çıktı sayılır.
    Şehir dışında bir bahçeye adım adım yaklaşıyorum. 🙂
    Çok sağolun.

    Yanıtla
    • 12 Mart 2020 tarihinde, saat 18:22
      Permalink

      Biz de iki genç kardeş olarak boş olan tarlamiza incir dikme hayali ile yola çıktık maliyet hesaplamalarında oldukça faydalı oldu verdiğiniz bilgiler. Umarım çiftliğiniz istediğiniz güzelliğe ulaşmıştır.
      Saygılar

      Yanıtla
      • 12 Mart 2020 tarihinde, saat 22:13
        Permalink

        Merhaba,

        Bahçemiz için uğraşlarımız devam ediyor. Tabi ki paylaşımlarımız da devam edicek böylelikle. İyi dilekleriniz için teşekkürler.

        İncir hikayenizi kaleme almak, tarihe not düşmek isterseniz yayınlamaktan zevk duyarım.

        Saygılar..

        Yanıtla
  • 2 Ocak 2018 tarihinde, saat 17:23
    Permalink

    anlattıklarınızın hepsini bende yaşadım ve hala sona gelmiş değilim.arazim benimde çok meyilli hatta çevresi haricinde toprak kaymasını önlemek için araziyi taş duvarla üçe böldüm.Alan olarak 2,5dönüm ama taş duvar ve beton perdeler epey masraflı oldu,şimdi daha duvarların üstlerine ve iki kapısını nasıl
    yaptıracağıma karar veremiyorum.Çalışmalarınız örnek teşkil edecek kadar güzel hele anlatımınız bir o kadar.İnşallah hayalleriniz gerçek olur.

    Yanıtla
    • 3 Ocak 2018 tarihinde, saat 08:52
      Permalink

      Mehmet bey merhaba,

      Yorumunuz için teşekkür ederim. İnanın tel örgü işi bahçeniz için en zor aşamalardan biri. Sabredip, mantık çerçevesinde bu işi atlatırsanız büyük bir aşamayı geride bırakmış olacaksınız.

      Malesef arazinin eğimli olması tel örgü işini felaket zorlaştırıyor. Bu tür durumlarda da bahsettiğiniz gibi yöntemler kullanılıyor.

      Fakat inanın yamaçta bulunup manzarası olan bahçenin de yerini hiç birşey tutmuyor 🙂 çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

      Yanıtla
  • 28 Ocak 2018 tarihinde, saat 21:09
    Permalink

    Harika bir paylaşım kesinlikle. Lakin okurken ben nasıl bir maliyetle karşılaşacağımı bir düşündüm ve epey yüklü bir meblağı bulur sanırım. İyi çalışmalar…

    Yanıtla
    • 5 Şubat 2018 tarihinde, saat 08:36
      Permalink

      Düzgün bey merhaba,

      Yorumunuz için teşekkür ederim. Malum bir yerden başlamak gerekiyor. Hobi bahçesi veya araziniz için en maliyetli işlerden bir tanesi tel çit / tel örgü yapımı. Bu işi hallettiğinizde diğer işler size daha kolay gelecek. Şimdiden kolaylıklar dilerim

      Saygılar.

      Yanıtla
  • 8 Temmuz 2018 tarihinde, saat 11:34
    Permalink

    merhaba çok faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler 2 gündür internetten bakıyorum bulduğum en faydalı bilgiler burada. Sonuç olarak bende hobi bahçeme galvanizli boru ve çit ile çevireceğim. Kullanacağimiz tel çitin tel çapı 2mm. Uygun mudur? Borular için boy 2,5m olarak mı kullandınız.

    Yanıtla
    • 19 Temmuz 2018 tarihinde, saat 14:26
      Permalink

      Tarık bey merhaba,

      Hobi bahçesi üzerine hazırladığım yazıların hoşunuza gitmesine sevindim.

      Biz 2mm tel kullandık. Galvaniz borular da kimi yerde 2 kimi yerde 2,5 metre. Malum bahçe engebeli olunca böyle oluyor. Şimdiden kolaylıklar dilerim. Bahçe çevirme işi en meşakatli işlerden biri. İnanın sonrası daha kolay.
      Saygılar.

      Yanıtla
  • 17 Temmuz 2018 tarihinde, saat 19:28
    Permalink

    Merhaba
    Bende 560 metrekare bir arazi satın aldım. Yola cephesi 24,5 metre,uzunluk 95 metre felan,arka kısa köşe 5,5 metre diğer kenar 76 metre böyle bir arazi 80-90metre yanında ev var. Fakat o evde tarım elektriği ve kuyu suyu kullanıyor.Aldığım yerin karşısında üçgen yol cepheli yere yeni bir betopandan kulübe yapılmış ben internette ev adresi felan görünüyor yani belediyeden numara almış . Ben buraya nasıl bir yapı yapmalıyım,yada yola cephe ve en boydan dolayı birşey yaptırmazlar mı

    Yanıtla
    • 19 Temmuz 2018 tarihinde, saat 14:29
      Permalink

      Ali bey selamlar,

      Araziniz hayırlı olsun. Eğer tapuda kargir ev veya başka bir yapı geçmiyorsa oraya herhangi bir yapı yapamazsınız. Fakat her belediyenin uygulaması değişiklik gösterdiğinden mutlaka belediyeye dilekçeyle başvurmanızı öneririm.

      En kötü ihtimalle tekerlekli konteyner ev koyarsınız. O da hobi bahçe işlerinizi rahatlıkla görür.

      Yanıtla
  • 24 Ağustos 2019 tarihinde, saat 15:12
    Permalink

    Öncelikle ya sen nasıl bi kralsın demek istiyorum. üşenmeden kompozisyon gibi en ince ayrıntısına kadar kar amacı güdmeyen kuruluş gibi açıklamışsın. çok teşekkürler.
    Benim sormak istediğim, şimdi direk için kuyu açtık bu kuyuya demiri koyup betonu döktüğümüzde direğin sağa sola yatmaması için kuyu içine taş falan mı sıkıştırıyoruz.

    Yanıtla
    • 24 Ağustos 2019 tarihinde, saat 15:54
      Permalink

      Mücahit bey merhaba,

      Biz yola çıktığımızda internet araştırmalarımda en çok ihtiyaç duyduğum bilgilere doğru düzgün ulaşamadım. Zaten o yüzden bahçe blog u kurmaya karar verdim. Teşekkür ederim.

      Biz işi bir firmaya yaptırdık. Yapım aşamasında gittiğimizde daha beton dökülmemiş çukurlarda direklerin taşlarla sabitlendiğini görmüştüm. Böylece daha az çimentoya ihtiyacınız olcaktır ve sağlam olcaktır. Kolay gelsin sizlere.

      Saygılar.

      Yanıtla
  • 17 Eylül 2019 tarihinde, saat 16:12
    Permalink

    Merhaba, faydalı paylaşımınız için teşekkürler.

    4400 metrekare tarlamın etrafını çitleyeyeceğim dümdüz tarla bana ortalama maliyet ne olur.

    Yanıtla
    • 29 Eylül 2019 tarihinde, saat 13:01
      Permalink

      Ersan bey merhaba,

      Onu siz hesaplayacaksınız. Ben tüm maliyetlerimi kalem kalem yazdım. Kendinize göre ortalama bir maliyete ulaşabilirsiniz.

      Saygılar.

      Yanıtla
  • 27 Eylül 2019 tarihinde, saat 16:45
    Permalink

    Selam güzel açıklayıcı olmuş yakın sayılırız benimde bayramlıya gelmeden bi bahcem var çit yapıcam şimdilik seningibi araziyi düzeltmem lazım senin araziyi düzelten arkadaşa ulaşabilirsem çok iyi olur telefonunu öğrenebilirmiyim teşekkürler

    Yanıtla
    • 29 Eylül 2019 tarihinde, saat 13:00
      Permalink

      Serkan bey merhaba,

      Bizim tesfiye işlemi yaptırdığımız Kadir bey kepçesini sattı. size tavsiye çevrenize iş yapan size yakın bir kepçe operatörü bulmanız.

      saygılar.

      Yanıtla
  • 24 Mart 2020 tarihinde, saat 22:19
    Permalink

    Merhaba bende 570m2 bir bahce alacagim kemalpasada ve etrafini cevirmek istiyorum, uygun fiyat alabilecegim bir firma bilgisi verebilirmisiniz acaba.

    Yanıtla
    • 26 Mart 2020 tarihinde, saat 12:41
      Permalink

      Tanju bey merhaba,
      Biz bahçemizin etrafını 2016 yılında çevirdik üzerinden uzun zaman geçti. Aynı firma aynı işleri yapmıyor şuan. Fakat köylerde muhtarlarla görüşürseniz bu işleri yapan gezici ustalar var. Belki size onlar yardımcı olabilir. Hobi bahçeniz şimdiden hayırlı olsun. Bahçenizde yaptığınız işlemleri kaleme almak isterseniz yayınlamaktan zevk duyarım.

      Saygılar.

      Yanıtla
  • Geri bildirim: Traktör Arkası Çapa Makinesi İle Bahçemizi Sürdürdük! Ot Mücadelemiz..

  • Geri bildirim: Hobi Bahçesi Kurmak İstiyorum Ama Nasıl ? - Bahçe Blog | Hobi Bahçesi - Konteyner Ev - Ceviz - Zeytin

  • 22 Mayıs 2020 tarihinde, saat 16:57
    Permalink

    Elinize emeğinize sağlık çok güzel paylaşım olmuş yol gösterici bir yazı dizisi.
    benim de hayalim bahçe yapmak 6.5 dönüm tarla aldım Ankara da çit çevirmek için beton direkli fiyat teklifi aldım 350 MT çit +kapı için 14000 diyen de oldu 17500 diyen de oldu
    bu günlerde yaptırmayı düşünüyorum. Hayırlısı bakalım.

    Yanıtla
  • Geri bildirim: Betonarme Su Deposu Su İzolasyonu Yapımı ( Weber - Kalekim Ürünleri )

  • 15 Haziran 2022 tarihinde, saat 16:53
    Permalink

    O kadar işin arasında bloga zaman ayırıp tecrübelerinizi bizimle açıklayıcı şekilde paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Çok faydalı oldu bilgiler…

    Yanıtla
  • 11 Haziran 2024 tarihinde, saat 08:25
    Permalink

    bir çit firması olarak başarılarınızın devamını dilerim.
    ulu çit

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Emek Hırsızlığı Bu Kadar Kolay Olmamalı Değil Mi?