Su Deposu Çatlayınca Tamir Ettirdik. Buyrun Detaylara…

( Babamın Kaleminden…)

Merhaba bahceblog  okurları;

Bazıları tecrübeyi “Hayatta yediğimiz kazıkların bileşkesi “olarak tanımlar.

Bahçemizde karşılaştığımız bazı  sorunlardan ve bulduğumuz çözümlerden edindiğimiz tecrübeleri bölümler halinde sizlerin bilgilerine sunmak   istiyorum. Bunu yaparken de olayların gelişimini de anlatmak  istediğimden şimdiden sabrınıza ve affınıza sığınıyorum.

Konteyner Evimizin Üzerindeki Su Deposundaki Çatlağı Öğrenmemiz

Bahçeye gittiğimiz bir hafta sonu konteynerde bulunan lavabo ve banyodan su akmadığını gördük. Konteynerin üzerinde bulunan ve 1(bir) ton su alan depomuzun suyunun bittiğini düşünerek, elimizdeki  elektrikli  su motorunu kurduk ve bahçemizin alt duvarının yanında bulunan  tulumbadan  çektiğimiz hortum ile depoyu doldurmaya başladık. Depo suyla dolarken konteynerin altının ıslandığını ve ıslaklığın gittikçe arttığını görünce su deposunda çatlama-yarılma gibi bir sorun oluştuğunu  anladık.

1-tonluk-su-deposu

Su Deposu ‘nda Meydana Gelen Çatlağın Sebebi

Tamirat için çağırdığımız sıhhi tesisatçı su deposu ‘nu kontrol ettiğinde, deponun konteynerin üzerinde yerleştirildiği  demir profillerden  kaymış olması nedeniyle alt köşesinde ezilme olduğunu ve 2-3 santimetre kadar bir yarılma  olduğunu söyledi. Sıhhi  tesisatçı arkadaş kendisinin ve  bizim yapacağımız bir çözüm olmadığını söyleyince, depoyu aldığımız Kemalpaşa’da bulunan Polidaş firmasını telefonla aradım ve durumu anlattım. Firmadan görüştüğüm yetkili arkadaş,   depoyu konteynerin üzerinden sökerek aşağıya indirmemizi ve firmaya uğramamız halinde depoyu onaracak bir ustayı  bahçeye götürebileceğimizi söyledi. Su deposunu söktürerek  aşağıya indirdik.

konteyner-ev-incelemesi

Peki Su Deposundaki Çatlağı Nasıl Onardık?

Ertesi gün  bir arkadaşla beraber  sözleştiğimiz gün ve saatte firmaya gittik ve ustayı alarak bahçeye götürdük. Ustamız deponun yarılan köşesini törpü gibi bir aletle temizledikten sonra depodaki yarığı yanında getirdiği polietilen bir parça ile yama yaparak yarığı kapattı. Firmaya  ilgi ve yardımlarından dolayı  buradan  ayrıca teşekkür etmek isterim. Usta  deponun oturtulduğu yerin düz bir zemin olması gerektiğini ,yoksa aynı sorunun tekrar yaşanabileceğini söyleyince, sıhhi tesisatçıyı arayarak deponun zeminini kaplayacak ölçülerde  eğilip bükülmeyecek kalınlıkta bir sac parçası bulmasını ve depoyu yukarıya montajını  yapmasını rica ettik. Bir hafta sonu tesisatçı arkadaşla sözleşerek bahçeye  gittik ve tesisatçı  sırtında hurdacıdan bulup satın aldığı büyük bir demir kapıyla çıkageldi.Konteynerin üzerine büyük bir zorlukla çıkardığı demir kapıyı konteynerin üzerine vidalarla monte ettikten sonra su deposunu yukarı çıkardı ve  bağlantılarını yaptı. Sorun çözülmüştü. Hemen elektrikli su motoruyla  tulumbadan  bağladığımız hortumla depoyu doldurduk. Artık suyumuz akıyordu. Bu işlem bize sıkıntı ve maddi yük getirmişti. Aslında sorun baştan çözülebilirmiş. Nasıl mı?

Şöyle ki;

Konteyneri satın alırken üzerine su deposu yerleştireceğimizi söyledik. Onlarda konteynerin üzerine  düz kalın bir sac yerine iki adet  demir profil monte etmişler. Demir profillerin üzerine yerleştirdiğimiz su deposu, kışın donma tehlikesine karşı  suyunu boşalttığımız  için şiddetli rüzgarların etkisiyle zamanla 1-2 santim kaymış ve  profillerden birisi deponun köşesinde eziklik meydana getirmişti. Bizim önceden bunu tahmin etmemiz mümkün  değildi. Halbuki bahçeye yerleştirdiğimiz 20’şer tonluk 2 adet su tankının yerleştirildiği zemin betonunun düzgün olmasına dikkat etmiştik. Ancak aynı dikkati konteynerin üzerine konulacak su deposunun monte edileceği yer  için düşünememiştik. Bu  bilgisizlik bize pahalıya mal olmuştu.

Sonuç olarak bahçemize veya konteyner(prefabrik) evlerimizin üzerine yerleştireceğimiz  plastik veya polietilen su tanklarının(depoların) konulduğu/yerleştirildiği zeminlerin pürüzsüz olmasına dikkat edelim ki sonradan  maddi  ve manevi bir sıkıntı çekmeyelim.

 

Fidanlarımızı sulamak için satın aldığımız 2 adet 20 tonluk su deposu ‘nu anlattığımız yazımız.

Ayrıca bu su depolarının maliyetini merak ediyorsanız o konudaki yazımız.



HOBİ BAHÇEMİZDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK İŞLEMLER



hobibahce

Adım Çağlar. 1987 doğumluyum. Hayatı boyunca şehirde yaşamış biri olarak, gün geçtikçe yüksek katlı apartmanların duvarları üzerime geldikçe; toprağa ve doğaya olan özlemim katlanarak artıyor. Bu sebeple annemin ve babamın emeklilik dönemlerini huzurlu bir ortamda geçirmeleri için kurma gayretinde olduğumuz çiftlik için edinmiş olduğumuz iyi/kötü tecrübeleri bu blogda sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Su Deposu Çatlayınca Tamir Ettirdik. Buyrun Detaylara…” için 2 yorum

  • 25 Haziran 2019 tarihinde, saat 23:46
    Permalink

    Çağlarbey iyi günler sizin için de uygunsa kontenyır ev hakkın da detaylı bilgi almak istiyorum size nasıl ulasabilirim

    Yanıtla
    • 6 Temmuz 2019 tarihinde, saat 13:50
      Permalink

      Özer bey merhaba,

      Konteyner ev hakkındaki tüm bilgi ve tecrübelerim yazılarımda mevcut. Teknik bilgiler için firmalarla iletişime geçmeniz lazım. Paylaştıklarım dışında sorularınız varsa menüdeki soru cevap bölümüne yazarsanız tüm okuyucularla birlikte yardımcı olmaya çalışırız.

      Saygılar.

      Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Emek Hırsızlığı Bu Kadar Kolay Olmamalı Değil Mi?